Ankara kompanzasyon panosu kurulumu yapan firmalar, ankara reaktif güç takibi, ankara kompanzasyon yıllık bakımı kompanzasyon reaktif bedel iadesi, kompanzasyon reaktif yıllık takip Ankara Kompanzasyon Panosu Sistemi Kurulumu, Bakımı ve Reaktif Güç Takibi kompanzasyon pano imalatı ivedik kompanzasyoncular ostim kompanzasyon pano imalat kompanzasyon bakımı ankara Ankara kompanzasyon panosu kurulumu yapan firmalar, ankara reaktif güç takibi, ankara kompanzasyon yıllık bakımı kompanzasyon reaktif bedel iadesi, kompanzasyon reaktif yıllık takip Ankara Kompanzasyon Panosu Sistemi Kurulumu, Bakımı ve Reaktif Güç Takibi kompanzasyon pano imalatı ivedik kompanzasyoncular ostim kompanzasyon pano imalat kompanzasyon bakımı ankara Ankara kompanzasyon panosu kurulumu yapan firmalar, ankara reaktif güç takibi, ankara kompanzasyon yıllık bakımı kompanzasyon reaktif bedel iadesi, kompanzasyon reaktif yıllık takip Ankara Kompanzasyon Panosu Sistemi Kurulumu, Bakımı ve Reaktif Güç Takibi kompanzasyon pano imalatı ivedik kompanzasyoncular ostim kompanzasyon pano imalat kompanzasyon bakımı ankara Ankara kompanzasyon panosu kurulumu yapan firmalar, ankara reaktif güç takibi, ankara kompanzasyon yıllık bakımı kompanzasyon reaktif bedel iadesi, kompanzasyon reaktif yıllık takip Ankara Kompanzasyon Panosu Sistemi Kurulumu, Bakımı ve Reaktif Güç Takibi kompanzasyon pano imalatı ivedik kompanzasyoncular ostim kompanzasyon pano imalat kompanzasyon bakımı ankara Ankara kompanzasyon panosu kurulumu yapan firmalar, ankara reaktif güç takibi, ankara kompanzasyon yıllık bakımı kompanzasyon reaktif bedel iadesi, kompanzasyon reaktif yıllık takip Ankara Kompanzasyon Panosu Sistemi Kurulumu, Bakımı ve Reaktif Güç Takibi kompanzasyon pano imalatı ivedik kompanzasyoncular ostim kompanzasyon pano imalat kompanzasyon bakımı ankara Ankara kompanzasyon panosu kurulumu yapan firmalar, ankara reaktif güç takibi, ankara kompanzasyon yıllık bakımı kompanzasyon reaktif bedel iadesi, kompanzasyon reaktif yıllık takip Ankara Kompanzasyon Panosu Sistemi Kurulumu, Bakımı ve Reaktif Güç Takibi kompanzasyon pano imalatı ivedik kompanzasyoncular ostim kompanzasyon pano imalat kompanzasyon bakımı ankara reaktif ceza, kompanzasyon ceza, reaktif tüketim, kompanzasyon ceza

Bu yazımızda reaktif tüketim, kompanzasyon ceza, kompanzasyon panosu , kompanzasyon sistemleri hakkında teknik bilgiler paylaşacağız. Ankara ve çevresinde kompanzasyon pano kurulumu yapan firma olarak kompanzasyon pano montajı , kompanzasyon bakımı , reaktif güç takibi , kompanzasyon bakım sözleşmesi ile reaktif tüketim bedellerini üstleniyoruz. Çalışmalarımız hakkında detaylı bilgi keşif ve teklif isteği için iletişime geçebilirsiniz.

Teklif ve bilgi almak için lütfen bizimle irtibata geçiniz.
 >>ONLİNE TEKLİF İÇİN TIKLAYINIZ<<

Kompanzasyon Nedir ?

kompanzasyon reaktif yıllık takip Ankara Kompanzasyon Panosu Sistemi Kurulumu, Bakımı ve Reaktif Güç Takibi kompanzasyon pano imalatı ivedik kompanzasyoncular ostim kompanzasyon pano imalat kompanzasyon bakımı ankara Ankara kompanzasyon panosu kurulumu yapan firmalar, ankara reaktif güç takibi, ankara kompanzasyon yıllık bakımı kompanzasyon reaktif bedel iadesi, kompanzasyon reaktif yıllık takip Ankara Kompanzasyon Panosu Sistemi Kurulumu, Bakımı ve Reaktif Güç Takibi kompanzasyon pano imalatı ivedik kompanzasyoncular ostim kompanzasyon pano imalat kompanzasyon bakımı ankara reaktif ceza, kompanzasyon ceza, reaktif tüketim, kompanzasyon ceza

Voltaj ile akım arasında, idealde faz farkı olmaz. Endüktif ya da kapasitif yüklerin oluşturduğu etki neticesinde, akım sinyalinin, voltaj sinyaline göre maximum ±90 derecelik fazı kayar. Endüktif ve kapasitif etki neticesinde oluşan voltaj ve akım sinyali arasındaki faz kaymasını düzelterek, ideale yakın (0 derecede) sabit tutmaya yarayan işleme KOMPANZASYON denir.İçerisinde bobin bulunan ( motor vs. ) gibi makinalarda endüktif etki, içerisinde kondansatör bulunan ( UPS, PC vs. ) gibi makinalarda ise kapasitif etki oluşur. Sanayide ağırlıklı olarak endüktif yükler olduğundan kompanzasyon panosundaki kondansatörlerin ihtiyaca göre devreye alınıp, çıkartılmasıyla güç faktörü dediğimiz cosQ değeri 1 e getirilerek, şebekeden çekeceğimiz ve belli sınırları aştığında cezaya sebep olan reaktif tüketimini sınırlandırılması hedeflenmektedir. Aynı şekilde ups’lerin ve bilgisayarlı sistemlerin yoğun kullanıldığı yerlerde de kompanzasyon panosunda şönt reaktör dediğimiz şalt ürünlerini SVC sürücülü röleler ile ihtiyaca göre devreye alarak, reaktif tüketimin sınırlandırılması gerekmektedir.

Kompanzasyon sistemlerinin iyi çalışması, reaktif enerji tüketimlerin olmaması enerjinin verimli kullanımı için çok önemlidir. Reaktif güçlerin varlığı fazla enerji tüketimini ve dolayısıyla gereksiz yere harcanan paraların olmasına sebep olmaktadır.

Kompanzasyon Panosu Nedir

Bir tesisin güç kat sayısını düzeltmek için gerekli cihaz, kondansatör ve ölçü aletlerinin bulunduğu
panoya kompanzasyon panosu denir.

Kompanzasyon Panosu Ne İşe Yarar

ostim kompanzasyon pano imalat kompanzasyon bakımı ankara Ankara kompanzasyon panosu kurulumu yapan firmalar, ankara reaktif güç takibi, ankara kompanzasyon yıllık bakımı kompanzasyon reaktif bedel iadesi, kompanzasyon reaktif yıllık takip Ankara Kompanzasyon Panosu Sistemi Kurulumu, Bakımı ve Reaktif Güç Takibi kompanzasyon pano imalatı ivedik kompanzasyoncular ostim kompanzasyon pano imalat kompanzasyon bakımı ankara reaktif ceza, kompanzasyon ceza, reaktif tüketim, kompanzasyon ceza

Endüktif yükler (motorlar, trafolar, balastlar vb.) aktif gücün yanı sıra reaktif güç de çekerler. Reaktif
gücün
ihtiyaç duyulduğu noktaya en yakın yerde üretilmesinde, elektrik sisteminin en iyi şartlarda
çalıştırılması açısından büyük yarar vardır. Bu nedenle tesislere bir kompanzasyon panosu kurulur ve
tesisin ihtiyacı olan reaktif güç bu panodaki kondansatörler vasıtasıyla sağlanır. Şebeke verimi reaktif güçlerin minimuma indirilmesi ile artar.

Kompanzasyon panosu nerelerde kullanılır?


Reaktif ceza ödemek istemeyen tüm endüstriyel tesisler ve ticari binalar kompanzasyon panosu
bulundurmalıdır. Aksi halde yüksek reaktif enerji bedellerine maruz kalırlar.

Kompanzasyonda Kullanılan Malzemeler

ankara reaktif güç takibi, ankara kompanzasyon yıllık bakımı kompanzasyon reaktif bedel iadesi, kompanzasyon reaktif yıllık takip Ankara Kompanzasyon Panosu Sistemi Kurulumu, Bakımı ve Reaktif Güç Takibi kompanzasyon pano imalatı ivedik kompanzasyoncular ostim kompanzasyon pano imalat kompanzasyon bakımı ankara Ankara kompanzasyon panosu kurulumu yapan firmalar, ankara reaktif güç takibi, ankara kompanzasyon yıllık bakımı kompanzasyon reaktif bedel iadesi,

1-Reaktif Güç kontrol rölesi (Kontaktörlü sistemin ayrı tristörlü sistemin ayrı)
2-Kompanzasyon kontaktörü (Normal kontaktör kullanımı doğru değildir.) Hızlı sistemlerde tristör
3-A.G.yük ayırıcı (Elle açılabilir plastik muhafazalı bıçaklı sigorta) (W otomatlar kısadevre kesme kapasiteleri küçük olduğundan kullanımı riskli.)
4-Kondansatör
5-Deşarj ünitesi (Devreye sık girip çıkan gruplar için) -Gereklilik durumunda
6-Reaktör-Endüktif yük bankı (Kapasitif eksende çalışma ihtimali varsa) -Gereklilik durumunda
7- Harmonik filtre reaktörü (Harmonik filtrasyon için) -Gereklilik durumunda
8- 1-0-2 pako şalter (Röle arızası durumunda kademeleri manuel devreye almak için) -İsteğe bağlı
9- Ana şalter (Termikmanyetik şalter)
10- Pano-göz lambaları-Bara-izolatör-kablo-sarf malzeme
11-Kapı switch’i pano kapısı açıldığında enerjini kesilmesi için emniyet amaçlı -İsteğe bağlı
12-Baralara elle teması önlemekl amaçlı pleksiglass malzeme ve dikkat enerji var uyarısı -Yapılması gerekli olan ama ihmal edilen

Kompanzasyonun Faydaları

Elektrik makinalarının daha iyi kullanımı

Generatörler ve transformatörler S görünür gücüne göre boyutlandırılır. Aynı P aktif gücünde, sağlanacak Q reaktif gücü ne kadar küçük olursa, görünür güç de o kadar küçük olur. Böylece, tesisatın güç faktörünü iyileştirerek, bu makineler daha düşük bir görünür güç için boyutlandırılabilirken halen aynı aktif gücü sağlayabilirler.

Elektrik hatlarının daha iyi kullanımı

Bir önce ki madde de trafoların veya ihtiyaç duyulan S (KVA) görünür gücünün doğru bir güç faktöründe azaldığını görmüştük. Peki ihtiyaç duyulan gücün azalması sizce de kablo kesitlerine yansır mı? Tabiki de yansımaktadır.

Tüm elektrik işleri ile uğraşanlar bilirler ki kabloların akım taşıma kapasitesi arttıkça kesitleri de artar. Artan kesit birim metre başına maliyeti de arttırır.

Kayıpların azaltılması

Bir elektrik iletkeninin güç kayıpları iletkenin kendi direncine ve bunun üzerinden akan akımın karesine bağlıdır; iletilen aynı aktif güç değeri ile cosϕ ne kadar büyük olursa, akım o kadar düşük olacağından, buna müteakip güç
faktörü arttığında güç faktörü düzeltilmesinin gerçekleştiği noktanın besleme tarafındaki iletkendeki kayıplar
azalacaktır.

Gerilim düşümünün azaltılması

Aynı aktarılan aktif güç seviyesinde, güç faktörü2 ne kadar yüksek olursa gerilim düşümü daha küçük olacaktır.
Gerilim ve akım arasındaki faz kayma akımı ϕ ne kadar küçük olursa gerilim değişimi o kadar küçük olur; bir reaktif güç çekimi yok ise, bu değişim minimumdur.

Kompanzasyon Zorunluluğu

İşletmelerde Sözleşme gücü 9 kW sonrası için Kompanzasyon sistemini zorunlu tutar. İşletmelerde Sözleşme gücü 9 kW – 29,9 kW arası %33 reaktif sınır, %20 kapasitif sınırı aştığı zaman ceza uygulanır. İşletmelerde Sözleşme gücü 30 kW üstü %20 reaktif sınır, %15 kapasitif sınırı aştığı zaman ceza uygulanır.

Reaktif Ceza Nedir

Reaktif Ceza Bedeli ise, bir tüketicinin aktif elektrikten hariç olarak, elektrik sisteminin şebekeden çektiği düzensiz güç için gündeme gelen bedeldir. Daha açık bir anlatımla, abonelik başında belirlenen güç sınırına göre, bunu aşan bir güç çekildiği hallerde, çektiğiniz bu yüksek elektrik sisteme geri verildiğinde, sistemin düzeninde asimetri yaratır ve özetle sisteme zarar verir.

Faturada Reaktif Ceza Nasıl Anlaşılır

Elektrik Faturalarında fatura edilen aktif tüketimin yanında endüktif ve reaktif tüketimlerinde endeks bilgileri ve tüketim miktarları yazmaktadır. endüktif tüketimin aktif tüketime oranı %20, kapasitif tüketimin aktif tüketime oranı ise %15 ten yüksek ise faturanızda reaktif tüketim cezası yansıtılır. Faturanızda ceza olup olmadığını fatura detayı bölümünde aşağıdaki görseldeki gibi kontrol edebilirsiniz.

ostim kompanzasyon pano imalat kompanzasyon bakımı ankara Ankara kompanzasyon panosu kurulumu yapan firmalar, ankara reaktif güç takibi, ankara kompanzasyon yıllık bakımı kompanzasyon reaktif bedel iadesi, kompanzasyon reaktif yıllık takip Ankara Kompanzasyon Panosu Sistemi Kurulumu, Bakımı ve Reaktif Güç Takibi kompanzasyon pano imalatı ivedik kompanzasyoncular ostim kompanzasyon pano imalat kompanzasyon bakımı ankara Ankara kompanzasyon panosu kurulumu yapan firmalar, Elektrik Faturası Reaktif Tüketim Cezası
Elektrik Faturası Reaktif Tüketim Cezası ostim kompanzasyon pano imalat kompanzasyon bakımı ankara Ankara kompanzasyon panosu kurulumu yapan firmalar, ankara reaktif güç takibi, ankara kompanzasyon yıllık bakımı kompanzasyon reaktif bedel iadesi, kompanzasyon reaktif yıllık takip Ankara Kompanzasyon Panosu Sistemi Kurulumu, Bakımı ve Reaktif Güç Takibi kompanzasyon pano imalatı ivedik kompanzasyoncular ostim kompanzasyon pano imalat kompanzasyon bakımı ankara Ankara kompanzasyon panosu kurulumu yapan firmalar,

Reaktif Ceza İtiraz Dilekçesi

Ankara da kompanzasyondan kaynaklı elektrik faturanızda reaktif ceza olması durumunda başkent edaş tan reaktifbedelin iadesi için mühendislik yetkilerimizle raporlar hazırlıyoruz.

Kompanzasyon Reaktif Bedel İadesi

Reaktif bedel muafiyeti reaktif ceza yönetmeliği çerçevesinde uygulanır. Reaktif bedel muafiyeti kompanzasyon sistemi içerisinde medyana gelen bir arıza nedeniyle aktif ve reaktif güç sınırlarının yılda bir kez aşılması durumunda söz konusudur. Bu durumda sınır aşımları faturalamada dikkate alınmaz. Yani tüketici, bu ihlalinden dolayı reaktif güç bedeli ödemez. Aynı yıl içinde ikinci defa sınır aşılırsa reaktif bedeli yansıtılır.

Bir yıl içinde bir kez aktif/reaktif oranlarının aşılması sonucu ortaya çıkan reaktif enerji bedeli muafiyeti ve aynı yıl içinde sınır aşımının tekerrür etmesi halinde reaktif güç bedelinin fatura edilmesi sebebiyle enerji dağıtım şirketinin tüketiciyi uyarma zorunluluğu yoktur. Bu sebeple tüketiciler, faturalandırılmayan aşım ihlallerini takip etmelidir. Reaktif enerji ölçüm sistemleri kurulmayan tüketicilere reaktif enerji bedeli uygulanmaz.

Kompanzasyon Reaktif Ceza Oranları

İşletmelerde Bağlantı gücü 9 kw altında olması durumunda reaktif ceza uygulanmaz. Kurulu Gücü 50 kVA dan düşük olan sistemler için %33 endüktif sınır, %20 kapasitif sınırı aştığı zaman ceza uygulanır. İşletmelerde kurulu gücü 50 kVA üstü %20 reaktif sınır, %15 kapasitif sınırı aştığı zaman ceza uygulanır.

Kompanzasyon Reaktif Ceza Hesaplama

Elektrik sayacı üzerinden kompanzasyon hesabı

Elektrik Sayacında Aktif Reaktif Tüketim Endeksleri Nasıl Alınır konusunda bilgiler vermek istiyoruz. Elektrik sayaçlarında kaydedilen tüketimler içerisinde;

  1. Aktif tüketim
  2. Endüktif tüketim
  3. Kapasitif tüketim

olarak 3 e ayrılmaktadır. Faturanızı incelediğinizde göreceğiniz üzere elektrik tüketiminizin faturalandırılması da bu 3 tüketime göre yapmaktadır.

pano imalat kompanzasyon bakımı ankara Ankara kompanzasyon panosu kurulumu yapan firmalar, ankara reaktif güç takibi, ankara kompanzasyon yıllık bakımı kompanzasyon reaktif bedel iadesi, kompanzasyon reaktif yıllık takip Ankara Kompanzasyon Panosu Sistemi Kurulumu, Bakımı ve Reaktif Güç Takibi kompanzasyon pano imalatı ivedik kompanzasyoncular

Elektrik sayaçlarının hepsi bu tüketimleri kaydetmez şimdi gelin bu sayaçların bazılarına göz atalım.

Aktif Sayaç: Aktif tüketim bilgisini ölçen ve genellikle mesken ya da imalat olmayan küçük ticarethanelerde kullanılan sayaç tipidir. Reaktif Tüketimleri kaydetmez.

Aktif/Reaktif (Kombi) Sayaç: Hem aktif hem de reaktif ölçüm yapabilen sayaçlara kombi sayaç denir. Orta büyüklükte ki işletmelerde kullanılmaktadır.

x5 Kombi Sayaç: Sayacın direkt bağlanılacağı akım seviyesi aşıldığında yüksek akımları ölçebilmek için akım trafoları vasıtasıyla ölçülen akımın sayaç tarafından Akım trafo çevirme oranı (ATO) ile çarparak kaydetmektedir. Örnek vermek gerekirse 200/5 akım trafosu 200 amperlik bir akımı sayaca 5 amper olarak gönderir.

Sayaçtan alınması gereken tüketim değerleri

  • Aktif Tüketim (1.8.0) – (T) : Tüketilen aktif enerji miktarıdır. Bazı sayaçlarda 1.8.0 bazılarında T olarak gösterimleri mevcuttur. Birimi kWh dir.
  • İndüktif Tüketim (5.8.0) – (Ri) : Tüketilen indüktif enerji miktarıdır. Bazı sayaçlarda 5.8.0 bazılarında Ri olarak gösterimleri mevcuttur. Birimi kVArh dir.
  • Kapasitif Tüketim (8.8.0) – (Rc) : Tüketilen kapasitif enerji miktarıdır. Bazı sayaçlarda 8.8.0 bazılarında Rc olarak gösterimleri mevcuttur. Birimi kVArh dir.

Sayaçtan aktif ve reaktif tüketim değerleri nasıl alınır

Elektrik sayaçları üzerinde kimi zaman mavi kimi zaman gri yerleri sağ üst veya sol alt köşelerde bulunabilen tüketimleri gezebileceğiniz bir tuş bulunmaktadır. Bu tuşa her bastığınızda sırasayla size kaydettiği tüketimleri gösterir içerisinde aybaşı aysonu değerleri demant değerleri vb. olur. Biz yukarıda yazdığımız 3 tüketimi bulup bunları not etmeliyiz. Ardından aldığımız kapasitif ve reaktif değerleri ayrı ayrı aktif tüketime oranlamalıyız. %20 reaktif sınır, %15 kapasitif sınırı aştığı zaman ceza uygulanır.

Kompanzasyon Uzaktan Takip

Kompanzasyon Sistemlerinde Uzaktan İzleme ise kompanzasyon panolarının ve  kondansatörlerin güç değerlerinin okunabilmesi, enerji ve sarfiyat miktarlarının dosyalanarak rapora dökülebilmesi, kondansatörlerin gerektiğinde devreye alınması veya çıkarılması, kompanzasyon panoları ya da kompanzasyon sistemleri içerisinde oluşabilecek bir arızanın tespit edilebilmesi maksadıyla internet aracılığı ile bir başka noktadan yönetim ve kontrol mekanizmasıdır.

Kompanzasyon Takip Çizelgesi

Kompanzasyon panosu bulunduran işletmeler günlük haftalık ve aylık olarak tüketimlerini kayıt altında tutmaktadır. Bu tüketimleri kompanzasyon takip çizelgesine not alırlar bu sayede detaylı bir analiz yapılmış olur. Herhangi bir reaktif tüketim ilerlemesi anında fark edilmiş olur.

Kompanzasyon Bakım Formu

Kompanzasyon sistemi ile arıza görmüş kompanzasyon sistemleri için Ankara da kompanzasyon bakımı faliyetleri vermekteyiz. Aylık kompanzasyon bakımları ile hazırladığımız kompanzasyon bakım formlarını tarafınıza iletiyoruz.

Kompanzasyon Bakım Sözleşmesi

Kompanzasyon sistemlerinde reaktif bedeller işletmelerde normal elektrik faturasının katlarına varabilmektedir. Bunların önüne geçmek için kompanzasyon bakımı ve yıllık takibi yapmaktayız. Yıl içerisinde oluşabilecek tüm sorumluluğu üstleniyoruz.

Kompanzasyon Bakım Teknik Şartnamesi

Kompanzasyon Bakım Ücretleri

Kompanzasyon Bakımı Yapan Firmalar

ANKARA KOMPANZASYON BAKIMI YAPAN FİRMALAR

Arslan Proje Mühendislik olarak Ankara da kompanzasyon bakımları üzerine faliyet göstermekteyiz. Kompanzasyon sisteminin iyi çalıştığı yerde enerji tasarrufları söz konusudur. Ayrıca şebekeden fazla reaktif güç çekilmeyeceğinden dolayı enerji dağıtım firmalarının faturalarında cezai işlem olmayacaktır. Bu nedenle belli aralıklarla bakımlarının yapılması, büyük güç tüketimi olan tesislerde kompanzasyon takibi ile arızalara hızlı müdahale edilmesi ve kontrol altında tutulması çok önemlidir. Aksi takdirde reaktif tüketimlerin artmasıyla cezalı faturaların ödenmesi ve enerjinin verimli kullanılmaması gibi istenmeyen durumlar oluşabilir.

Kompanzasyon Kurulumu Yapan Firmalar

Arslan Proje Mühendislik olarak Ankara da kompanzasyon pano kurulumları üzerine faliyet göstermekteyiz. Ankara da kompanzasyon pano imalatı kompanzasyon pano montajı ve kompanzasyon pano kurulumu talepleriniz hakkında detaylı bilgi ve teklif isteği için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kompanzasyon Panosu Yapan Firmalar

Ankarada kompanzasyon panosu yapan firmalar arasında Arslan Proje Mühendislik olarak işletmenizde gerekli kontrolleri yaparak sizin için en uygun kompanzasyon panosunun tasarımını yapıyoruz.

Kompanzasyon Panosu ve Sistemi Kurulumu

10 kVAR ‘dan 1600 kVAR ‘ a kadar ihtiyaç duyulan güce göre kompanzasyon sistemi tasarlayıp, kurulumu konusunda yardımcı oluyoruz.

Arslan Proje Mühendislik olarak ne yapıyoruz ?

Arslan Proje Mühendislik firması olarak , işletmenin ihtiyacına göre aylık yada belli periyotlarla kompanzasyon panosunda kontrol ve bakım çalışmaları yapmaktayız. devreye alıp çıkarmakta kullanılan kontaktörlerin çalışıp çalışmadığı, kondansatörlerin kapasitelerinin yeterli olup olmadığı, kablo bağlantıları, reaktif güç kontrol rölelerinin ayarlarının kontrolleri ile kompanzasyon sisteminin aktif olması konusunda çalışmalar yapmaktayız.

Uzaktan haberleşmeli modülleri reaktif güç kontrol rölelerine ekleyerek uzaktan izleme ve reaktif tüketim takibi gibi hizmetleride vermekteyiz. bu hizmet ile reaktif tüketimleri sürekli kontrol altında tutup, herhangi bir şalt ürünü arızalandığında haberdar olup, müdahale etme şansı bulmaktayız. Bu şekilde reaktif tüketimleri kontrol altında tutarak faturalarda reaktif tüketim ceza sınırlarını aşmayıp, herhangi bir ceza ödemekten kaçınmayı hedefliyoruz.

Boş yere ceza ödemeyin, son bir kaç faturanızı bizimle paylaşın, size en uygun kompanzasyon sistemini tasarlayalım veya sisteminizde gerekli olan revizyonları tamamlayalım.

Detaylı Bilgi İçin;

Melih ARSLAN : 0505 926 52 90

Teklif ve bilgi almak için lütfen bizimle irtibata geçiniz.

 >>ONLİNE TEKLİF İÇİN TIKLAYINIZ<<